Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Η εκδήλωση στην Άμφισσα

Σας παρουσιάζουμε με λίγα λόγια την εκδήλωση που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Άμφισσα στις 8 Απριλίου.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο εκπρόσωπος από την κεντρική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Βεργίτσης μέλος της ΔΕΑ που τον διακρίνετε στην διπλανή φωτογραφία μαζί με τον γραμματέα του ΣΥΝ Φωκίδας Άκη Κοίβαρη.
Η εισήγηση είχε κέντρο την διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ από την δημιουργία του μέχρι σήμερα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πρωτότυπο μόρφωμα που πολλές οργανώσεις και κόμματα λειτουργούν παράληλα για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς ούτε να ενώνονται αλλά ούτε και να διαλύονται.
Βασικό στοιχείο που βοήθησε το ΣΥΡΙΖΑ να αναπτυχθεί είναι η στήριξη του στο κίνημα και η υπαράσπισή του ακόμα και όταν όλοι του είχαν γυρίσει την πλάτη. Οι εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις για το άρθρο 16, οι εργατικές και αγροτικές κινητοποιήσεις, μέχρι και η εξέγερση της νεολαίας του Δεκέμβρη ήταν οι στιγμές που ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το στίγμα του και εμφάνιστηκε σαν να αποτελεί τον κύριο κορμό της Αντιπολίτευσης.
Με τον ΣΥΡΙΖΑ δίνεται η δυνατότητα να ξαναχτιστεί η αριστερά στον τόπο μας με μαζικούς όρους και να εκφράστει η ελπίδα απο τους εργαζόμενους.
Στην συζήτηση που ακολούθησε ξεκαθαρίστηκαν θέματα σχετικά με την πορεια που έχει ακολουθήσει το ΣΥΡΙΖΑ και έγιναν τοποθετήσεις για ζητήματα ενότητας, παιδείας, και τακτικής.
Η συζήτηση βέβαια μόλις ξεκίνησε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: