Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Η συγκέντρωση της Καλοσκοπής

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5-4-2009 η Συγκέντρωση της Καλοσκοπής για να εκφράσουμε την καταδίκη μας στον εμπρησμό του σπιτιού του Στέφανου Κόλλια.
Η συγκέντρωση ήταν αρκετά μαζική , είχε γύρω στα 400 άτομα και συμμετείχαν σε αυτήν κάτοικοι του χωριού και των γύρω περιοχών αλλά και ομάδες ανθρώπων που ασχολούνται με περιβαλλοντικά θέματα από όλη την Ελλάδα.
Απο την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τσούκαλης, η Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ , η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ , η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ, επίσης συμμετείχαν η Θεματική περιβάλλοντος του κόμματος.
Επίσης συμμετείχαν απο την Φωκίδα, ο Ορειβατικός σύλλογος Άμφισσας, οι Πολίτες Φωκίδας, ο Σύλλογος ερασιτεχνών αλιέων , ο Σύλλογος γυναικών Πανόρμου,ο Πολιτιστικός σύλλογος Αποστολιά και ο Πολιτιστικός σύλλογος Καστελλίων.
Συμμετείχαν επίσης η Βιοζώ και οι Οικολόγοι πράσινοι και μια σειρά απο ομάδες απο την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ «Η ΑΛΚΥΩΝ» η Συμπαράταξη Βοιωτών, η Πρωτοβουλία Ν. Κορινθίας για τη σωτηρία του Κορινθιακού , η οικολογική κίνηση Αντίκυρας «η Άρτεμις» και πολλές άλλες οικολογικές και περιβαλλοντικές ομάδες.

Η παρουσία των συντρόφων του Σύριζα από την Φωκίδα ήταν πάρα πολύ καλή. Συμμετείχαν στην συγκέντρωση πολλοί σύντροφοι μετά από χρόνια, με μια πραγματική διάθεση να παλέψουν ενάντια στην φασιστικής και μαφιόζικης νοοτροπίας τρομοκρατία που θέλησαν να επιβάλλουν οι εμπρηστές.
Θεωρούμε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας αυτή ήταν η πρώτη πραγματική του εμφάνιση. Εξέφρασε την κοινή διάθεση του κόσμου να αντισταθεί στην τρομοκρατική επίθεση που δέχεται το κίνημα.
Αυτή η συγκέντρωση έδειξε γιατί χρειάζεται να υπάρχει αυτό το κόμμα και πως μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να εμπνέονται από την κοινή πολιτική δράση.
Πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ξεκάθαρα την άποψη ότι για τις εμπρηστικές επιθέσεις υπεύθυνο είναι το κλίμα πόλωσης που καλλιέργησαν οι μεταλλευτικές εταιρίες κερδίζοντας γι αυτό θετικές κριτικές για την στάση του.
Στην συγκέντρωση μοιράστηκαν φυλλάδια και γνωρίστηκαν νέοι σύντροφοι που θα δουλέψουμε μαζί και στο μέλλον.
Η συγκέντρωση της Καλοσκοπής είναι το κινηματικό ξεκίνημα του ΣΥΡΙΖΑ στην Φωκίδα.

Στην συγκέντρωση υπήρχε η προκλητική παρουσία της Αστυνομίας. Πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε τι εξυπηρετεί να υπάρχουν περιπολικά και αμάξια των ΕΚΑΜ σε κάθε διασταύρωση που οδηγούσε στο Χωριό. Τι εξυπηρετούσε η συμμετοχή δεκάδων αστυνομικών στην συγκεκριμένη εκδήλωση; Θέλανε να προστατέψουν ή να προβοκάρουν δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας.
Ο ρόλος της Αστυνομίας να προστατέψει από τον εμπρησμό δύο φορές το σπίτι του Στέφανου Κόλλια δεν επετεύχθη. Έκτος και αν στόχος της δεν είναι να προστατέψει τον νόμο, αλλά τα συμφέροντα των εταιρειών και της κυβέρνησης που τους κάνει τις πλάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: