Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΚΙΩΝΑΣ

Ο εκφοβισμός αγωνιζόμενων πολιτών παίρνει πια ειδεχθείς μορφές, ή μήπως υπάρχει κι άλλος κατήφορος μπροστά μας;
Ο εμπρησμός και η ολοσχερής, αυτή τη φορά, καταστροφή του σπιτιού του Στέφανου Κόλλια από «άγνωστους» εμπεδώνει ακόμα περισσότερο την πρακτική τρομοκράτησης όσων τολμούν να αντισταθούν στην ισοπεδωτική λογική της ανεξέλεγκτης και ασύδοτης επιχειρηματικής δραστηριότητας και την επακόλουθη καταστροφή του περιβάλλοντος από αυτή.
Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες συνεχών τέτοιων επιθέσεων. Το Νοέμβριο δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα και οι διευθύνσεις των προσφευγόντων στην υπόθεση στου Ελαιώνα, με προφανή στόχο την τρομοκράτηση μέσω της στοχοποίησης όσων τολμούσαν να αντιδρούν. Το Δεκέμβριο «άγνωστοι» έριξαν βιτριόλι στη συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, η οποία τόλμησε να απαιτήσει τα αυτονόητα. Το Φλεβάρη «άγνωστοι», για μια ακόμα φορά, έριξαν χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών και από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε νεκρούς.
Σήμερα έρχεται ο δεύτερος εμπρησμός του σπιτιού του Στέφανου Κόλλια, μέλους της Κίνησης για τη Σωτηρία της Γκιώνας, που δίνει το δικό της αγώνα για την υπεράσπιση του βουνού απέναντι στην καταστροφή του από τις εξορυκτικές δραστηριότητες.
Οι ηθικοί αυτουργοί, όσο και αν οι φυσικοί παραμένουν «άγνωστοι», είναι οι κυβερνήσεις του δικομματισμού που αφειδώς ενισχύουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στον εξορυκτικό τομέα και διατηρούν σε ισχύ τον απαράδεκτο και καταστροφικό για το περιβάλλον χουντικό Μεταλλευτικό Κώδικα.
Ολα δείχνουν ότι φθάνουμε σε συγκρούσεις με τεράστια συμφέροντα σε όλα τα μεγάλα περιβαλλοντικά ζητήματα και απέναντι σε αυτή την επίθεση πρέπει να απαντήσουμε με αποφασιστικότητα, αλληλεγγύη και επιμονή.
Καλούμε λοιπόν όλους και όλες να συμπαρασταθούν έμπρακτα και με όλες τις δυνάμεις τους σε ό,τι ενέργειες αποφασίσει να προχωρήσει η Κίνηση για τη Σωτηρία της Γκιώνας.


ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ "ΠΟΛΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ" ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



Ως Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πόλης και Ενεργών Πολιτών εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγωνιστή Στέφανο Κόλλια, που για δεύτερη φορά κάποιοι «άγνωστοι» επιχείρησαν να εκφοβίσουν καίγοντας ολοσχερώς το σπίτι του, ώστε να σταματήσει τον αγώνα που δίνουν για τη σωτηρία της Γκιώνας μαζί με τους συναγωνιστές του/μας από την Κίνηση για τη Σωτηρία της Γκιώνας. Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τους εκφοβισμούς, τη λάσπη, τη λοιδωρία, το τείχος σιωπής που «κάποιοι» επιχειρούν να υψώσουν γύρω από τους αγωνιζόμενους πολίτες αυτής της χώρας. Και για μια ακόμα φορά θέλουμε να τους διαμηνύσουμε ότι θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους, κάθε φορά και πιο δυναμωμένους, κάθε φορά και περισσότερο αλληλέγγυους, κάθε φορά και πιο επίμονους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: