Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών

Κοινή ανακοίνωση Ν.Ε. Ευβοίας, Βοιωτίας και Φωκίδας για εκδήλωση Χ.Α. στους Δελφούς
Με αφορμή την εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η Χρυσή Αυγή την Τετάρτη 21 Αυγούστου στους Δελφούς, οι Νομαρχιακές Επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας, Φωκίδας και Βοιωτίας, εκφράζουν με κοινή ανακοίνωση τους την αντίδραση τους.
Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:
H Xρυσή Αυγή Εύβοιας-Βοιωτίας, όπως υπογράφουν, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν στα πλαίσια του εκπαιδευτικού τους κύκλου "Θέματα Ελληνικής Ιστορίας" εκδήλωση εντός του αρχαιολογικού χώρου στους Δελφούς την Τετάρτη 21/8/13 το βράδυ.
1ον Μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας πρέπει πρώτα απ’ όλα να γίνουν στους ίδιους τους Χρυσαυγίτες για να μάθουν ότι τα μισαλλόδοξα συνθήματα περί καθαρότητας του έθνους έγραψαν τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας και γέμισαν νεκρούς ανά τον κόσμο.
2ον Διερωτόμαστε κατά πόσο η Χρυσή Αυγή έχει αδειοδοτηθεί για να κάνει αυτή την εκδήλωση απο τις αρμόδιες αρχες (αρχαιολογική υπηρεσία, δήμος, αστυνομία). Μας προκαλεί επίσης μεγάλη ανησυχία πώς σε μια έντονη τουριστικά περίοδο μπορούν να ακούγονται απάνθρωπα συνθήματα μίσους σε ένα αρχαιολογικό χώρο σημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η πρωτοβουλία της Χ.Α. που καπηλεύεται τον ιστορικό χώρο, έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα του και υπονομεύει τον χαρακτήρα της ενέργειας να μένουν οι αρχαιολογικοί χώροι στην Πανσέληνο του Αυγούστου ανοικτοί.
Πρέπει άμεσα να γίνει ενημέρωση και έκκληση παρέμβασης στην Διοίκηση του αρχαιολογικού χώρου, στο Υπουργείο Πολιτισμού, το Δήμο Δελφών και τις Αστυνομικές αρχές να απαγορευθεί η είσοδος, να περιφρουρηθεί ο χώρος και να διασφαλισθεί η ασφάλεια και ελεύθερη πρόσβαση των συμμετασχόντων στα πλαίσια του βασικού σκεπτικού που ο χώρος μένει ανοικτός την βραδυά της Πανσελήνου.
Για μας η υπεράσπιση της ιστορίας είναι ένας αγώνας απέναντι στη λήθη την οποία θα πρέπει ο κάθε δημοκρατικός πολίτης αυτής της χώρας να δώσει. Εμείς με κάθε μέσο θα αποτρέψουμε και τώρα και στο μέλλον οποιαδήποτε προσπάθεια βεβήλωσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΕΥΒΟΙΑΣ, ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: