Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Συμπαράσταση στην απεργία πείνας του Τάκη Οικονόμου από τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Φωκίδας



Οι εργαζόμενοι της Φωκίδας και τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Φωκίδας εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στην απεργία πείνας που ξεκίνησε το μέλος του Δ.Σ. των εργαζομένων στο Αλουμίνιο της Ελλάδος Τάκης Οικονόμου με στόχο να υπερασπίσει τις κατακτήσεις των εργαζομένων στο εργοστάσιο αλλά και την ίδια του την ζωή και την αξιοπρέπεια.
Ο τόπος μας επί δεκαετίες δίνει δωρεάν το μετάλλευμα στις εταιρείες και αυτές διαφημίζουν ότι δίνουν μεροκάματα στον κόσμο, λες και θα μπορούσαν να παράγουν χωρίς να  δίνουν τίποτα.
Τώρα που η Τρόικα   και η τρικομματική κυβέρνηση της υποτέλειας και των χαρατσιών καταργεί όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων έρχονται να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να ζητήσουν να μειώσουν και αυτά τα χρήματα που έδιναν, συνεχίζοντας παράλληλα να εισπράττουν τεράστιες επιδοτήσεις και μην εξοφλούν  τους λογαριασμούς τους στις δημόσιες επιχειρήσεις ΔΕΗ ΔΕΠΑ..
Η απεργία πείνας αυτή εκφράζει την αγανάκτηση των εργαζομένων της περιοχής και την θέλησή τους να υπερασπίσουν την ζωή τους και τα σπίτια τους. Αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων στο εργοστάσιο και η συμπαράστασή όλων σε αυτήν την μάχη για να μην υπογραφεί σύμβαση που θα πετσοκόβει τους μισθούς αποτελεί  μάχη τόσο των εργαζομένων στο εργοστάσιο όσο και της κοινωνίας ολόκληρης.
 Τα τελευταία τρία χρόνια παλεύουμε με νύχια και με δόντια για την επιβίωσή μας απέναντι στους οικονομικά ισχυρούς και τους τοκογλύφους.
Δεν θα θυσιάσουμε την ζωή μας για τα κέρδη των πλουσίων
Οι αγώνες γίνονται για να νικάμε , αυτή η πολιτική θα ανατραπεί.
Η Αυτοί ή εμείς
ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: