Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Η συγκέντρωση στο Λιδορίκι για την Γκιώνα

Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Ενάντια στην καταστροφή της Γκιώνας στο Λιδορίκι το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου.
Στην συνάντηση συμμετείχαν αρκετοί κάτοικοι, πολλοί περισσότεροι από την πρώτη συνάντηση και ο Νίκος Ασημακόπουλος από το Τοπικό συμβούλιο του Δήμου.
Η μεγάλη παρουσία του κόσμου και των εκπροσώπων των κινήσεων από τις άλλες περιοχές, έδωσαν θάρρος στους συμμετέχοντες για να συνεχίσουν με μεγαλύτερη δύναμη. Ήδη ο Δήμαρχος Λιδορικίου όταν έμαθε ότι μαζεύεται κόσμος στην κίνηση και ότι οι κάτοικοι την αγκαλιάζουν, είπε στον σύμβουλο που παρέστη στην εκδήλωση, ότι θα πάρει θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά των επιφανειακών εξορύξεων.
Διάφοροι σύλλογοι που δέχονται χορηγίες από τις εταιρίες εξορύξεων και δεν δημοσίευαν τις ανακοινώσεις για τις συγκεντρώσεις, έχουν αρχίσει και πιέζονται για να πάρουν θέση.
Μια νέα σελίδα ξεκινάει στο Λιδορίκι που πλέον βάζει με νέους όρους το κίνημα των κατοίκων για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος σε όλη την περιοχή.
Στην αρχή ήταν κάποιοι μεμονωμένοι που κάποιοι μπορεί να τους χαρακτήριζαν και γραφικούς, που αποφάσιζαν να αντισταθούν, τώρα υπάρχει δίκτυο κατοίκων για την Γκιώνα και οι τοπικοί άρχοντες έχουν αρχίσει να λαμβάνουν σημάδια οτι δεν θα μπορούν να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τις διάφορες εταιρείες χωρίς να χρεώνονται το αντίστοιχο κόστος.
Στην Συγκέντρωση παρέστησαν και εκπρόσωποι της Κίνησης για την σωτηρία της Γκιώνας και από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων.
Σειρά για να τοποθετηθούν τώρα παίρνουν και τα πολιτικά κόμματα, για να δούμε τι απόψεις έχουν για τις επιφανειακές εξορύξεις και τι υποστηρίζουν για το μέλλον της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: