Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ



ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΩΚΙΔΑΣ
      
                                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
      Διενεργήθηκε την Κυριακή 22/3/2015 στην Ιτέα η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ με την παρουσία του βουλευτή Φωκίδας Ηλία Κωστοπαναγιώτου και του γραμματέα οργανωτικού του κόμματος Παν. Ρήγα όπου αφού συζητήθηκε σε συντροφικό κλίμα ο απολογισμός δράσης της απερχόμενης Νομαρχιακής Επιτροπής, εκλέχτηκαν δύο μέλη-εκπρόσωποι  της Ν.Ε. Φωκίδας στην Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή Στερεάς Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ (Αρτινόπουλος Γιώργος και Μέγκος Παναγιώτης) και στη συνέχεια εκλέχτηκε η νέα επταμελής Νομαρχιακή Επιτροπή (Γεωργαντάς Χαράλαμπος, Κοΐβαρης Δημήτριος, Κλώσσα Σοφία, Λύτρα Κωνσταντίνα, Μανιώτης Αθανάσιος, Παναγόπουλος  Ιωάννης και Τσίντζηρας Ευστάθιος).
    Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος συνήλθε σήμερα 28/3/2015 στην  Ιτέα η νεοεκλεγείσα Ν.Ε. η οποία εξέλεξε συντονιστή τον Δημήτρη (Άκη) Κοΐβαρη (τηλ.6974344896) και αναπληρωτή συντονιστή τον Γιάννη Παναγόπουλο (τηλ.6970008740), οι οποίοι ορίστηκαν υπεύθυνοι και για το γραφείο τύπου της νομαρχιακής.
    Στη συνέχεια έγιναν χρεώσεις στα μέλη με τομείς δουλειάς και συζητήθηκαν πολιτικά και οργανωτικά ζητήματα σε σχέση με τα νέα, πρωτόγνωρα, καθήκοντα που βάζει η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση στην κατεύθυνση της πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας του κόμματος ταυτόχρονα με την έμπρακτη αλληλεγγύη στην κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική ομάδα.
                                                                      Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ



Περισσότερα...

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

"Καταρρέει" το νοσοκομείο Άμφισσας και στέλνουν τους ασθενείς σε... Λαμία, Θήβα, Λιβαδειά και Πάτρα!




Ο Κωστοπαναγιώτου μαζί με τους συγκεντρωμμένους
για το Νοσοκομείο της Άμφισσας
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει την Πέμπτη 26 Μαρτίου στην "Αυγή" ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και λαμπρός χειρουργός του ΕΣΥ Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, η οποία επιδεικνύει πρωτόγνωρη αβελτηρία, απειλείται με λουκέτο η πολύτιμη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) του νοσοκομείου Άμφισσας, λίγο καιρό μετά από το ουσιαστικό κλείσιμο της...

Περισσότερα...

Δήλωση του Ηλία Κωστοπαναγιώτου για το Νοσοκομείο της Άμφισσας

Ο Ηλίας Κωστοπαναγιώτου στο Νοσοκομείο της Άμφισσας
Οι ελλείψεις σε προσωπικό στο Νοσοκομείο της Άμφισσας αλλά και σε όλα τα περιφερειακά κέντρα υγείας  και αγροτικά Ιατρεία  της Φωκίδας είναι μια τραγική πραγματικότητα που περιγράφαμε ήδη πριν τις εκλογές. Οι αποφάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων να απαξιώσουν την δημόσια υγεία έχουν δημιουργήσει  τεράστια έλλειψη προσωπικού.
Η απόφαση του επιστημονικού συμβουλίου του Νοσοκομείου της Άμφισσας  να αφήσει για 15 μέρες χωρίς εφημερία την παθολογική κλινική τον Απρίλιο  δείχνει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η πολιτική της λιτότητας που επέβαλαν  οι δανειστές και οι πρόθυμες προς αυτούς κυβερνήσεις, ενώ   υπογραμμίζει και την  αναγκαιότητα  να εφαρμοστεί η πολιτική της κυβέρνησης όπως περιγράφηκε  στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης , ώστε να εξασφαλιστεί η  υγεία των εργαζόμενων και του λαού της χώρας μας....

Περισσότερα...

Ερώτηση Η. Κωστοπαναγιώτου: Σχετικά με τις εντολές Κατάσχεσης Ακίνητης Περιουσίας

   13/03/2015
Ερώτηση
Προς τους κ. Υπουργούς
  • Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
  • Οικονομικών
Θέμα: Σχετικά με τις εντολές Κατάσχεσης Ακίνητης Περιουσίας

Το τελευταίο διάστημα μας έχει γνωστοποιηθεί ότι στην περιοχή της Φωκίδας, αλλά πιθανότατα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, έχουν κοινοποιηθεί πάνω από σαράντα (40) εντολές κατάσχεσης Ακίνητης Περιουσίας λόγω οφειλών, είτε από Τραπεζικούς φορείς είτε από Δημόσιους φορείς όπως π.χ. το ΙΚΑ ΕΤΑΜ.
Ανάμεσα σε αυτές τις περιπτώσεις συναντάμε και εντολές κατάσχεσης πρώτης κατοικίας αλλά και εντολές κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας με αξία πολλαπλάσια από την ίδια την οφειλή.
Με δεδομένη την πρόθεση και εξαγγελία του αρμόδιου Υπουργού για νομοθετική ρύθμιση που θα προστατεύει την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας αλλά και θα θεραπεύει φαινόμενα όπως η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων πολλαπλάσιας αξίας από την οφειλή,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
  • Τι προτίθεται να κάνει με το θέμα των κατασχέσεων ακίνητης περιουσίας λόγω οφειλών;
  • Τι θα προβλέπεται για τους πολίτες πού έχουν ήδη στα χέρια τους αντίστοιχες εντολές κατάσχεσης;
Ο ερωτών βουλευτής

Ηλίας Κωστοπαναγιώτου

Περισσότερα...

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΔΩΡΙΔAΣ

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για μας στο Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό που πρέπει να έχουν όλοι πρόσβαση σε αυτό.
Οι αποφάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων μέσα στα πέντε χρόνια μνημονίου έβαλαν την χώρα μας να βιώνει υγειονομική τραγωδία. Η απαξίωση και η προκλητική αδιαφορία τους οδήγησαν την δημόσια υγεία σε αποδιάρθρωση .Με την πολιτική της λιτότητας το Νοσοκομείο του νομού μας , όπως και όλα τα δημόσια νοσοκομεία πανελλαδικά υποχρηματοδοτήθηκε και υποστελεχώθηκε....

Περισσότερα...