Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Κυρία Μανδρέκα, είστε κάπως ξεχασιάρα

(Γι’ αυτό, στο τέλος σας επισυνάπτουμε κι ένα σκονάκι, ώστε να σας βοηθήσουμε να προετοιμαστείτε για τις δύσκολες εξετάσεις που θα δώσετε σε λίγες μέρες)
Η κυρία Μανδρέκα, βουλευτής Φωκίδας της κυβέρνησης που ολοκλήρωσε το «έργο» το οποίο ξεκίνησε ο ΓΑΠ (δηλαδή τη μετατροπή της Ελλάδας σε φτωχοκομείο και αποικία), επιτέλους ομίλησε. Αυτό αποτελεί από μόνο του μεγάλη πρόοδο, διότι η κυρία Μανδρέκα επί δυόμιση χρόνια είχε περιοριστεί να ψηφίζει «Ναι σε όλα». Τι είπε όμως, αφού βρήκε τη μιλιά της; Ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σεβάστηκε το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και ευτέλισε την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία με μοναδικό στόχο της να οδηγήσει, εκβιαστικά, τη χώρα σε εκλογές» κ.λπ. κ.λπ. (ολόκληρο το βαρυσήμαντο κείμενο...
της κυρίας βουλευτού μπορείτε να το βρείτε εδώ:  http://dorida.blogspot.gr/2014/12/blog-post_79.html). Να θυμίσουμε λοιπόν στην κυρία Μανδρέκα, έτσι για αρχή, λίγα μόνο από τα πράγματα που ξεχνά:
1) Αφού εκλέχτηκε, υποστήριξε μια κυβέρνηση που εφάρμοσε ακριβώς τα ανάποδα από όσα...

Περισσότερα...

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή για την χρήση χώρου Αιγιαλού και παραλίας της Ιτέας Φωκίδας

Δικαίωμα χρήσης χώρου αιγιαλού και παραλίας εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Ιτέας Ν. Φωκίδας από την S & B βιομηχανικά ορυκτά ΑΕ

Ερώτηση και ΑΚΕ
Προς τους  Υπουργούς
1) Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
2) Ναυτιλίας και Αιγαίου
3) Οικονομικών

Θέμα: Δικαίωμα χρήσης χώρου αιγιαλού και παραλίας εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Ιτέας Ν. Φωκίδας από την S & B βιομηχανικά ορυκτά ΑΕ.

Το 1990 με την Αρ. Πρ. Δ8/Γ/Φ7.42.6/2436/28-3-1990 απόφαση των Υπουργών Βιομηχανίας Ενέργειας και Τεχνολογίας και Εμπορικής Ναυτιλίας, δόθηκε παράταση ισχύος του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού και παραλίας εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Ιτέας στην ΑΕΜ ΒΩΞΙΤΑΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ για άλλα 25 χρόνια. Το δικαίωμα χρήσης είχε δοθεί με την υπ.αρ. πρ. Γ2880/22.1.65 κοινή απόφαση των Υπουργών Δημοσίων Έργων και Βιομηχανίας προς κατασκευή νέας αποβάθρας ...

Περισσότερα...

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στην Τολοφώνα στις 20/12/2014

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές 20/12/2014 ανοιχτή λαϊκή συνέλευση της οργάνωσης μελών του
ΣΥΡΙΖΑ Δωρίδας,στην Τολοφώνα.Υπήρξε έντονη συμμετοχή των παρευρισκομένων στη συζήτηση καθώς και θέληση για ανατροπή της υπάρχουσας πολιτικής κατάστασης.
Υ.Γ Αν φύγουν θα ξαναγυρίσουν, γιαυτό πρέπει να τους διώξουμε.
http://syrizadoridas.blogspot.gr

Περισσότερα...

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Εκλογή συντονιστικής επιτροπής Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΔΩΡΙΔΑΣ

Σε συνέλευση της οργάνωσης μελών του Σύριζα Δωρίδας,που πραγματοποιήθηκε στις  14/12/2014
στην Ερατεινή,εξελέγη 11μελής συντονιστική επιτροπή,που αποτελείται από τους:
Κούγια Γιάννη,
Μπούρμπουλα Τάκη,
Βαβάτσικο θεόδωρο,
Λουίζο Κωνσταντίνο,
Μανιώτη Αθανάσιο
Σταμάτη Χρήστο,
Παναγόπουλο Ιωάννη,
Αρτινόπουλο Γιώργο,
Σχίζα Νώντα,
Κλώσσα Σοφία,
Παναγιωτόπουλο Παύλο.
Στη συνέχεια,συντονιστής ορίστηκε ο Κούγιας Γιάννης και αναπληρωτής ο Παναγόπουλος Γιάννης.
                                                   Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΔΩΡΙΔΑΣ

Περισσότερα...

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Η κυβέρνηση επισπεύδει την προεδρική εκλογή γιατί απέτυχε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΩΚΙΔΑΣ

«η αντιπολίτευση με τον εκβιασμό των πρόωρων εκλογών αποτελεί το διαρκή και μοναδικό παράγοντα αποσταθεροποίησης και αβεβαιότητας»


Το μόνιμο μοτίβο τις τελευταίες ημέρες της συγκυβέρνησης και των κάθε λογής προπαγανδιστών, των κυβερνητικών βουλευτών και βέβαια της κας Μανδρέκα.
Το δημοκρατικό δικαίωμα των Ελλήνων να εκφραστούν για το μέλλον του τόπου μας αποτελεί παράγοντα αποσταθεροποίησης και αβεβαιότητας; Να καταργήσουμε τις εκλογές κυρία Μανδρέκα;

Κα Μανδρέκα η κυβέρνηση επισπεύδει την προεδρική εκλογή γιατί απέτυχε.
Έχοντας χάσει προ πολλού την συναίνεση της Ελληνικής Κοινωνίας , τώρα φαίνεται να χάνει και την συναίνεση των δανειστών που δεν πιστεύουν ότι θα μπορέσει να μείνει στο τιμόνι και να εφαρμόσει όσα υποσχέθηκε.
Οι κυβερνήσεις των μνημονίων, για να πάρουν τα εγκληματικά οικονομικά μέτρα που εξοντώνουν καθημερινά την ελληνική κοινωνία επικαλέστηκαν το χρέος που τότε το εμφάνισαν 110% με χαλκευμένα προς τα πάνω στοιχεία. Τι καταφέρατε μέχρι σήμερα; μέσα από την διακυβέρνηση σας φτάσατε το χρέος στο 178% του ΑΕΠ.
Με αυτό το πρόσχημα εδώ και 40 χρόνια εναλλάξ η σημερινή συγκυβέρνηση έβαζε ...

Περισσότερα...

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Συμπαράσταση και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου της Άμφισσας

ΚΑΛΕΣΜΑ
Συμπολίτισσες και συμπολίτες
Μπροστά στη διαφαινόμενη κατάργηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, απόρροια της μνημονιακής πολιτικής της συγκυβέρνησης που έχει σαν αποτέλεσμα την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση μέχρι το οριστικό κλείσιμο των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των δομών της Δημόσιας Υγείας του Νομού μας.
Στηρίζουμε, συμμετέχουμε και βοηθάμε ενεργά τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άμφισσας για ένα Σύστημα Υγείας που θα καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών για Δημόσια, Δωρεάν, Ποιοτική και Αξιόπιστη Υγειονομική Περίθαλψη.
Καλούμε τα μέλη, τους φίλους και όλους τους πολίτες του νομού Φωκίδας να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων και να μετέχουν στις κινητοποιήσεις τους.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/12/14 ΚΑΙ ΩΡΑ 15:00 ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ.

Άμφισσα 9/12/2014

Περισσότερα...

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΔΩΡΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΔΩΡΙΔΑΣ 
ΤΟΠΟΣ ΕΡΑΤΕΙΝΗ (ΚΑΦΕΝΕΙΟ-ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ)
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 14/12/2014
ΩΡΑ 10:30 ΠΜ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΜΕ ΣΕΙΡΑ
1.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ -ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΜΕΛΩΝ 
ΕΙΣΗΓΗΣΗ : ΒΕΛΙΓΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
2.ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ-ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ
ΕΙΣΗΓΗΣΗ: ΚΟΥΓΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
3.ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΕΙΣΗΓΗΣΗ:ΦΙΝΑΛΗΣ ΕΡΡΙΚΟΣ( ΜΕΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ)
ΘΑ  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ!
ΚΟΥΓΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΟΜ ΔΩΡΙΔΑΣ

Περισσότερα...

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Κάλεσμα στο Α.Τ.Ιτέας για την υπόθεση των μαθητών του Λυκείου Ιτέας

Την Δευτέρα 8-12-2014 καλούνται να απολογηθούν στην Ιτέα, μαθητές  του Λυκείου, που συμμετείχαν στις περσινές κινητοποιήσεις. Οι οποίοι στοχοποιήθηκαν από στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας .

Τόσο η τοπική ,όσο και Πανελλαδικά η κοινωνία έχει τοποθετηθεί ενάντια σε αυτήν την διαδικασία. Με πολλά ψηφίσματα Συλλόγων και μάζεμα εκατοντάδων υπογραφών από τον Μάρτη 2014, όταν ο εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη  ενάντια σε καθηγητές που είναι μέλη του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, ως υποκινητές των μαθητών.
Οι μαθητές , ως κομμάτι της σχολικής κοινότητας , έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν αιτήματα για θέματα που αφορούν τη σχολική τους καθημερινότητα και τη ζωή τους. Να διεκδικούν ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. Στη ΜΟΡΦΩΣΗ και στην Αναβάθμιση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, μέσα από δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες.
Ούτε οι γονείς ,ούτε οι μαθητές ήταν οι υποκινητές, όπως ανέφεραν οι καταγγέλλοντες
Αυτοί που στερούν πόρους από την εκπαίδευση, με συνέπεια την υπολειτουργία των σχολείων έως και τη μη λειτουργία σχολικών μονάδων, αυτοί που αξιολογούν και  απολύουν  καθηγητές, αυτοί που αξιολογούν σχολικές μονάδες,  αυτοί που πλασάρουν το νέο στην εκπαίδευση μέσα από «την τράπεζα θεμάτων», αυτοί που………

Περισσότερα...

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Να ζήσει και να σπουδάσει ο Νίκος Ρωμανός



 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

..« Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος κι ο συμβιβασμός εξευτελίζει και τις πιο γενναίες ψυχές , μια μονάχα ταχτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να είσαι ανένδοτος.».
Νίκος Καζαντζάκης. 

 ..Αθροιζόμαστε με όλους όσους υπερασπίζονται τη ζωή και την αξιοπρέπεια του  Ρωμανού...

Περισσότερα...

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το Δελφικό Τοπίο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
SOS για το Δελφικό Τοπίο
Ερώτηση για την συνεχή καταστροφή του Δελφικού Τοπίου κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Νάντια Βαλαβάνη, Μιχαήλ Κριτσωτάκης, Μαρία Κανελλοπούλου, Έφη Γεωργοπούλου Σάλταρη, Γιώργος Πάντζας, Mάνια Παπαδημητρίου και Άννα Χατζησοφιά
Οι Δελφοί, ένα από τα τρία κορυφαία αρχαιολογικά μνημεία της Ελλάδας, καθώς και η ευρύτερη περιοχή των Δελφών, πολλαπλά αναγνωρισμένη και προστατευόμενη από Εθνικές και Διεθνείς αποφάσεις, με δύο ξεχωριστές αναγνωρίσεις από την UNESCO, αποτελούν διεθνώς κορυφαίο, γνωστό και αναγνωρίσιμο προορισμό και ως εκ τούτου ενέχουν έναν δυναμικό αναπτυξιακό χαρακτήρα.
Όμως, το μεγάλο πλεονέκτημα του Δελφικού Τοπίου ως προς τους επισκέπτες του εξανεμίζεται. Σε διεθνή sites η περιοχή χαρακτηρίζεται “θλιβερός τόπος” και τακτικά πνίγεται σε σύννεφα σκόνης βωξίτη. Η αναπτυξιακή της δυναμική φθίνει και η ζωή των κατοίκων επιδεινώνεται.
Η αιτία εντοπίζεται στο γεγονός ότι, το “Δελφικό Τοπίο” προσβάλλεται βάναυσα περιβαλλοντικά από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας συμφερόντων Κυριακόπουλου Οδυσσέα - πρώην S & B Α.Ε- και την εξορυκτική δραστηριότητα βωξίτη.
Οι παράνομες εγκαταστάσεις βωξίτη της S & B δίπλα στο λιμάνι των Δελφών, σε επαφή εκατέρωθεν...

Περισσότερα...