Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ερώτηση Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας


Σχετικά με την αμειβόμενη εμπλοκή ΜΚΟ στα προγράμματα "κοινωφελούς" εργασίας της περιόδου 2011 – 2012.
Τα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» χρησιμοποιούνται από τις μνημονιακές κυβερνήσεις από το 2011 ως δήθεν πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανεργίας μέσω προσωρινής και κακοπληρωμένης πεντάμηνης απασχόλησης ανέργων. Σε αυτά τα προγράμματα, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (2011 -2012) προβλεπόταν αμειβόμενη ενεργή συμμετοχή – διαμεσολάβηση των λεγόμενων μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ).
Πρόκειται για προγράμματα «απασχόλησης» επιχορηγούμενα από την ΕΕ μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) με τις ασφαλιστικές εισφορές να πληρώνονται ...

Περισσότερα...

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ Δωρίδας Δελτίο Τύπου

Την Κυριακή 16/2/2014 πραγματοποιήθηκε συνέλευση της δημοτικής κίνησης του ΣΥΡΙΖΑ Δωρίδας: «Δωρίδα Τόπος να Ζεις» στο χωριό Σπηλιά.
Αντικείμενο αυτής ήταν το να αποφασιστεί αν η δημοτική κίνηση θα κατέβει αυτόνομα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ή αν θα συνεργαστεί με τη δημοτική παράταξη του νυν δημάρχου.
Με ψήφους 16 υπερ και 11 κατά αποφασίστηκε η διερεύνηση συνεργασίας.
Η τελική απόφαση για συνεργασία θα παρθεί μετά από συνάντηση (δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη) με την ομάδα του κ. Καπεντζώνη και αν και εφόσον συμφωνηθούν οι προυποθέσεις για τη συνεργασία αυτή.
Οτιδήποτε άλλο είναι αναληθές και πρόωρο.

Περισσότερα...

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Αποστόλου: Η Κυριακή των εκλογών να είναι Κυριακή ελπίδας και νίκης

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες Δευτέρα στην Άμφισσα ο Βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Ευάγγελος Αποστόλου, μαζί με τον βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά .
Ο Αποστόλου παρουσίασε τις 5 βασικές προτεραιότητες – δεσμεύσεις του για τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας:
1)Μετάβαση από την περιφέρεια της ανεργίας στην περιφέρεια της εργασίας, της επανεκκίνησης της οικονομίας, της βιώσιμης ανάπτυξης, της αλληλεγγύης.
2)Ανασυγκρότηση στους τρεις τομείς της οικονομίας, πρωτογενής, μεταποίηση, τουρισμός-πολιτισμός, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα της σε προϊόντα και υπηρεσίες.
3)Ενίσχυση των καινοτόμων πολιτικών στην Περιφέρεια με εναλλακτικές και οικολογικές πολιτικές, αποκαθιστώντας το περιβάλλον και προστατεύοντας τους φυσικούς πόρους.
4)Δημιουργία μιας ανοικτής περιφέρειας, με ταυτότητα, με πόρους και αρμοδιότητες, μια περιφέρεια που θα δίνει τις ίδιες ευκαιρίες σε όλες τις κατηγορίες του πληθυσμού και
5)Διεύρυνση της θεσμικής λειτουργίας εστιάζοντας στην συμμετοχή του πολίτη, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας πολιτικές αποκέντρωσης, δημιουργώντας νέους θεσμούς και δομές στην περιφέρεια.
Στην συζήτηση που ακολούθησε αναδείχθηκαν θέματα τοπικού ενδιαφέροντος .
Η Κυριακή των εκλογών να είναι Κυριακή ελπίδας και νίκης είναι το μήνυμα που θέλησε να μεταφέρει ο Αποστόλου στους πολίτες της Φωκίδας

Περισσότερα...

ΣΥΡΙΖΑ ΔΩΡΙΔΟΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη ανταπόκριση και δυναμική παρουσία των κατοίκων της Δωρίδας, πραγματοποιήθηκε στην Ερατεινή η Δεύτερη Ανοιχτή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Δωρίδας.
Εισηγητής ήταν ο Βουλευτής Αχαΐας & Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Βασίλης Χατζηλάμπρου, ο οποίος παρουσίασε το οικονομικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα του κόμματος.
Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με ερωτήσεις και τοποθετήσεις των παρισταμένων, προς το προεδρείο της συνέλευσης.
Παρόντες ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Λώλος και Τ. Παπαγεωργίου μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.
Το παρόν έδωσε και ο Δήμαρχος Δωρίδας Γ. Καπετζώνης, ο οποίος καυτηρίασε την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και απεύθυνε πρόσκληση για συνεργασία με διάλογο προς τη δημοτική κίνηση «Δωρίδα,τόπος να ζεις».

Περισσότερα...

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Σήμερα το απόγευμα στην Ερατεινή η 2η ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Δωρίδας

Την δεύτερη ανοιχτή Συνέλευση πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ Δωρίδας,  σήμερα Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00 μ.μ.  ,  στην ΕΡΑΤΕΙΝΗ, στην αίθουσα του Ξενοδοχείου Delphi Beach. 

 Τα θέματα που θα απασχολήσουν την συνέλευση είναι :

* Τα επόμενα βήματα του αγώνα για την απαλλαγή της Ελλάδας από το σημερινό καθεστώς της καταστροφής και την ανάδειξη μια κυβέρνησης σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

* Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και για την κατοχύρωση πραγματικής δημοκρατίας , εθνικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας.

Εισηγητής θα είναι ο  ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ,  Βουλευτής Αχαΐας  & Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής

Περισσότερα...