Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ στην Φωκίδα συζητούν για την οικονομική κρίση, στην Άμφισσα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συντοπίτες & συντοπίτισσες

Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε την τρομοκρατία της οικονομικής κρίσης. Σπρεντ, ΔΝΤ,ΣΙΝΤΙΕΣ, κτλ πλουτίζουν το λεξιλόγιο μας. Η θεωρία του μονόδρομου σύμφωνα με την οποία πρέπει να πληρώσουν οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, τα ρετιρέ, οι προνομιούχοι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι δίνει και παίρνει.Το γνωστό διαίρει και βασίλευε.

Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ ΦΩΚΙΔΑΣ παίρνουμε την πρωτοβουλία και σας καλούμε να ...συζητήσουμε για όλα αυτά στις 26 /5/2010 ημέρα Τετάρτη και ώρα 7.30 μμ. Στο πνευματικό κέντρο Δ. Άμφισσας. Μαζί μας, κεντρικός ομιλητής ο οικονομικός αναλυτής – αρθρογράφος στην εφημερίδα « ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» κ. Δ. ΚΑΖΑΚΗΣ

Το θέμα; «Η κρίση του χρέους και η διέξοδος από τη μεριά των εργαζομένων» Πάρτε μαζί σας τις ερωτήσεις, τις απορίες, τις απόψεις, αλλά και την καλή σας διάθεση και ελάτε να συζητήσουμε.


Το Δ.Σ ΠΕΤ ΟΤΕ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ
Από http://iteanet.blogspot.com/2010/05/blog-post_3513.html

Περισσότερα...

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Η σημερινή Απεργιακή Κινητοποίηση στην Φωκίδα 5/5/2010



Η σημερινή κινητοποίηση στην Φωκίδα αγκάλιασε όλους τους κλάδους εργαζομένων, απήργησαν οι Ιδιωτικοί υπάλληλοι οι Δημόσιοι υπάλληλοι ενώ και τα καταστήματα της Ιτέας και της Άμφισσας έμειναν σήμερα κλειστά.
Η Απεργιακή συγκέντρωση έγινε στην Άμφισσα στις 10:30 και συμμετείχε πολύς κόσμος για τα ... δεδομένα των συγκεντρώσεων της περιοχή




Όταν ξεκινήσαμε το πρωί από την Ιτέα για να πάμε στην Άμφισσα για την συγκέντρωση όλα τα καταστήματα ήταν κλειστά μετά από απόφαση του εμπορικού συλλόγου της Ιτέας . Ήταν κλειστά ακόμα και τα καταστήματα με κινέζικα προϊόντα με αποτέλεσμα τα μόνα ανοικτά καταστήματα να είναι αυτά των αλυσίδων σούπερ μάρκετ.







Ο Ιωσιφίδης πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ήταν ο ομιλητής της συγκέντρωση και κατά την προσφιλή του τακτική μίλησε με φόντο τα κομματικά του σύμβολα











Ο κόσμος στην Συγκέντρωση ήταν γύρω στα 350 άτομα αρκετά μαζική συγκέντρωση για τα δεδομένα της περιοχής και το γεγονός ότι αρκετοί προτίμησαν να πάνε στην συγκέντρωση στην Αθήνα.









Μέλη του ΠΑΜΕ κατά την διάρκεια της πορείας στους δρόμους της Άμφισσας μπαίνουν μέσα στο Σούπερ Μάρκετ Γαλαξίας που λειτουργεί παρά τις αποφάσεις των εργαζομένων και των καταστηματαρχών της περιοχής και βγάζουν διάφορους που ήταν εκείνη την ώρα μέσα στο κατάστημα.








Οι εργαζόμενοι του Δήμου Ιτέας έκαναν δυνατή την παρουσία τους στην πορεία που ακολούθησε και συσπείρωσαν μεγάλο αριθμό εργαζομένων πίσω από τα πανό τους.



θα ακολουθήσει βίντεο.

Περισσότερα...

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Μάζεμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ιτέα

Σήμερα Δευτέρα 3 Μαΐου τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται στο παλιό Δημαρχείο της Ιτέας στις 8:00 για να συντονίσουμε την δράση μας ενάντια στην επιβολή του πακέτου των οικονομικών μέτρων της Κυβέρνησης.
Υπάρχει και άλλη λύση να τους σταματήσουμε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΦΑΓΕΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Ε.Ε., ΔΝΤ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
2/5/2010

Η Κυβέρνηση του κ Παπανδρέου σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη σιδερένια μπότα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανήγγειλαν σήμερα την μαζική εξόντωση των εργαζομένων των συνταξιούχων και των εργασιακών τους και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων δίνοντας ταυτόχρονα νέα προνόμια στις επιχειρήσεις και τις τράπεζες.

Με τα μέτρα που εξήγγειλαν πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις, φορτώνουν νέα φορολογικά βάρη, οδηγούν στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους, διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση, οδηγούν την κοινωνία στη φτώχια.

Τα μετρά δεν περιορίζονται μόνο στο Δημόσιο τομέα όπως ψευδώς ισχυρίζεται η Κυβέρνηση, αλλά επεκτείνονται και στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα ικανοποιώντας όλα τα αιτήματα των εργοδοτών όπως η κατάργηση του κατώτερου μισθού και της ΕΓΣΣΕ, οι ελεύθερες απολύσεις, η μείωση της αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης, η κατάργηση της διαιτησίας.

Στον πόλεμο που κήρυξαν η απάντηση δεν είναι άλλη από την αντεπίθεση όλων των εργαζομένων και του λαού μας, μέσα από μαζικούς ενωτικούς αγώνες.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα να μπουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Απέναντι στην πτώχευση της κοινωνίας και την εξαθλίωση της εργατικής τάξης, πρέπει να στηθεί ένα μέτωπο αντίστασης από Συνδικάτα, κοινωνικές οργανώσεις και πολιτικές δυνάμεις με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής και την καταδίκη της Κυβέρνησης και των πολιτικών δυνάμεων που τη στηρίζουν.

Από αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους με απεργίες διαδηλώσεις, καταλήψεις και μαζικές διαμαρτυρίες με πρώτο μεγάλο σταθμό κορύφωσης την απεργία στις 5 Μάη όπου οι δρόμοι και οι πλατείες της Ελλάδας θα γεμίσουν από απεργούς διαδηλωτές, που θα αποτελέσουν την ασπίδα προστασίας για τους μισθούς μας τις συντάξεις, την κοινωνική ασφάλιση και τα εργασιακά μας δικαιώματα.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Περισσότερα...